KOMUNIA 2020

KOMUNIA 2020

Tym z Państwa, którzy chcieliby sami stworzyć własne menu na Komunię, przedstawiamy poniżej listę potraw, które można u nas zamówić. Prosimy o wysłanie nam maila z Państwa wyborem na adres foodcateringpoznan@gmail.com

Wówczas przygotujemy indywidualnie wycenioną ofertę na Komunię.






ZUPY

Rosół z makaronem 6 zł /1 porcja
Zupa pomidorowa z makaronem 6 zł /1 porcja
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem 8 zł /1 porcja
Krem z pomidorów 8 zł /1 porcja
Krem z borowików 8 zł /1 porcja
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami 8 zł /1 porcja
Miso 10 zł /1 porcja
Zupa tajska z mleczkiem kokosowym 10 zł /1 porcja
Zupa kurkowa 10 zł /1 porcja
Zupa gulaszowa 10 zł /1 porcja




DANIA GŁÓWNE

Kotlet schabowy 10,00                                                  Kotlet de’volaille 10,00                                              Pierś z kurczaka w panierce 10,00
Szwajcar 11,00
Roladka wieprzowa z cebulką i boczkiem 13,00
Pieczeń z szynki 12,00
Kotlet mielony 10,00
Pieczeń wieprzowa 12,00
Bitka wołowa 16,00
Zrazy wołowe 18,00
Stek z karkówki z pieca w sosie grzybowym 16,00
Gulasz wieprzowy 15,00
Placek po zbójnicku 16,00
Boeuf strogonow 20,00
Golonka pieczona - ok. 80 dkg, pieczywo, musztarda, chrzan 18,00
Ryba smażona filet 14,00






DODATKI

Kopytka 4 zł /1 porcja 

Ziemniaki opiekane 4 zł /1 porcja     
Placuszki ziemniaczane 4 zł /1 porcja
Placuszki z kaszy gryczanej 4 zł /1 porcja
Surówka z białej kapusty 4 zł /1 porcja
Surówka z marchewki 4 zł /1 porcja
Sałatka z buraczków 4 zł /1 porcja
Kapusta zasmażana 4 zł /1 porcja
Jabłka pieczone z majerankiem 4 zł /1 porcja


Phasellus ultrices

BUFET ZIMNY

Wędliny i mięsa pieczone 65 zł /półmisek (10 porcji)
Mięsa pieczyste 75 zł /półmisek (10 porcji)
Schab po warszawsku 65 zł /półmisek (10 porcji)Wybór pasztetów 70 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar wołowy 125 zł /półmisek (10 porcji)
Rolada z kurczaka z pistacjami 68 zł /półmisek (10 porcji)
Galaretki z kurczaka (tymbaliki)60zł /półmisek (10 porcji)
Pierś z kaczki na musie żurawinowym 90 zł /półmisek (10 porcji)
Śledź po polsku z cebulką w oleju 45 zł /półmisek (10 porcji)
Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli 55 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar śledziowy 45 zł /półmisek (10 porcji)
Filet z łososia w galarecie 110 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar z łososia wędzonego 95 zł /półmisek (10 porcji)
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami 75 zł /półmisek (10 porcji)
Łosoś wędzony z musem śmietankowym i koperkiem 70 zł /półmisek (10 porcji)
Rolada z sandacza i łososia w galarecie 75 zł /półmisek (10 porcji)
Sandacz w galarecie 90zł /półmisek (10 porcji)
Pstrąg wędzony na sałatce jajecznej 75 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka z pastą jajeczną z łososiem, oliwką i ogórkiem 45 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane pieczarkami 48 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane musem chrzanowym z szynką 48 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym 55 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami 48 zł /półmisek (10 porcji)
Sałatka jarzynowa 45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka śledziowa z jajkiem 45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka ziemniaczana 40 zł /miska (10 porcji)
Sałatka po hawajsku z kurczakiem 45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka warstwowa z serem, kurczakiem i sosem czosnkowym 45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry 45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka z cieciorką, fetą i oliwkami 49 zł /miska (10 porcji)
Sałata z gruszką i serem dor blue w dressingu miodowym 40 zł /miska (10 porcji)
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym 40 zł /miska (10 porcji)
Sałata z wędzonym pstrągiem i grzankami w dressingu czosnkowym 49 zł /miska (10 porcji)
BUFET DESEROWY
Ciasta własnego wypieku (sernik, brownie, kruszon) 60 zł blacha
Owoce filetowane 70 zł /półmisek (10 porcji)


Serdecznie zapraszamy do przesyłania nam zapytań na adres foodcateringpoznan@gmail.com

W mailu z zapytaniem prosimy o uwzględnienie odpowiedzi na następujące pytania:

  • Planowany termin imprezy (data i godzina)
  • Planowane miejsce imprezy
  • Planowana ilość osób
  • Czy w menu powinniśmy uwzględnić napoje i alkohole?
  • Czy interesuje Państwa obsługa gości?
  • Czy chcą Państwo wypożyczyć zastawę stołową, sztućce i szkło?
  • Czy chcą Państwo wypożyczyć stoły i krzesła?
  • Prosimy o podanie numeru kontaktowego do Państwa.